HOVEDSIDEN
GALLERI
BILDESALG
FOTOUTSTYR
MER OM FUGL
MER OM FOTO

SOMMERFUGLER
GJESTEBOK
MAIL

 


 

 

 ©Svein Bekkum

 

Siste nytt  Fugleholker Fugleforing

Spurvugleholker

Spurvugla er ugleverdenens miniatyr, og er knapt så stor som en stær. Men den er en modig liten jeger som kan ta fugl opp til flaggspett størrelse. Jeg har selv funnet rester etter lavskrike i kasser den har hamstret i om vinteren. Det er mulig å få spurvugla til å hekke i kasser, selv om den er ganske sær i valg av hekkeplass, og den stiller noen bestemte krav til redehullet. Disse kravene kan overføres til kasser, og øker sjansene for å få denne lille røveren til å hekke i dem.. Det som ser ut til å være avgjørende, er å lage frontveggen så tykk, at inngangshullet blir en tunnell på ca 6-7 cm lengde, og 43-45 mm i diameter. Vær også omhyggelig og lag kassa så lystett som mulig. Da føler spurveugla seg trygg.

 

 

 

 

 

 


Den lille spurvugla, knapt stor som en stær. 

 

 

 

Spurvugla hamstrer mat for vinteren

Spurvugla har dessuten et hamstringsinstinkt, og du vil nok oppleve å finne at noen av kassene dine blir brukt som lagringssted for vintermaten den hamstrer. Den foretrekker forskjellige slags mus og smågnagere, men også småfugl står på menyen. Stærkassene ser ut til å passe glimrende som hamstringssted. Finner du mus eller andre bytte i stærkassene dine om høsten, bør du la de ligge slik at ugla kan benytte seg av lageret utover vinteren. Rengjør da heller kassa på vårparten.

 

 

 

 

 


Her ser du den lille ugla på veg ut fra stærkassa etter at den har vært inne med mus for vinteren.

 


Og inne i kassa vokser matlageret. Disse musene ble hamstret i løpet av tre uker, og tallet er imponerende 60 stk!!! Kassa var omtrent halvfull med mus!!