HOVEDSIDEN
GALLERI
BILDESALG
FOTOUTSTYR
MER OM FUGL
MER OM FOTO

SOMMERFUGLER
GJESTEBOK
MAIL

 


 

 

 ©Svein Bekkum

 

Fuglefoto   Kamuflasje

Tips og triks

Mange fugle- og naturfotografer liker å fordype seg i små eller store prosjekter, og ofte er det vegen mot bildet som er arbeidskrevende, men også interessant og givende. For meg er jobben med å lokke inn det jeg ønsker å ta bilde av- oftest med forskjellige typer åte eller mat, men også med lyd- en svært givende del av hobbyen.

For å lykkes med dyr og fugler kreves det også at en har en god kamuflasje som gjør at du kan holde ut venting og samtidig være "skuddklar" når situasjoner byr seg. Bygging og utforming av kamuflasjer er derfor en annen spennende del av denne hobbyen for meg, og jeg vil også gi dere et lite innblikk i hvordan jeg lager og bruker mine kamuflasjer.

Uansett hvordan en bygger kamuflasjen, eller hva en forer med, så er lokaliteten av avgjørende betydning for hvor godt en lykkes. Her kommer kjennskapen til dyr og fugler inn, og mye av dette må læres gjennom erfaring- prøving og feiling. Når en velger sted for å plassere kamuflasje og foringsplass er det selvfølgelig også her en legger grunnlaget for hvordan bildene skal bli mht avstand , lys, omgivelser og bakgrunn etc.